JAN voor de ouders | JAN
16302
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16302,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-jan,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

JAN coacht kinderen vanaf 11 jaar die hulp kunnen gebruiken bij hun studievaardigheden, huiswerk, bijlessen, faalangst en examentrainingen.

Als kinderen gemotiveerd en geïnspireerd raken, zijn kinderen tot veel in staat. Voor pubers is dit vaak lastig om in te zien maar kunnen ervaren wat dit met ze doet.

Door vertrouwen te geven aan kinderen en door een methode aan te reiken hoe je iets aan kunt pakken, kan er een omslag plaatsvinden in het denken en handelen van kinderen. Door kinderen op een positieve manier te coachen, wil JAN succeservaringen creëren.  JAN kijkt naar het kunnen van uw kind en gaat vanuit daar verder kijken naar de mogelijkheden.

JAN werkt met kleine groepen van 1 tot 6 kinderen. Hierdoor ontstaat er een veilige omgeving waar uw kind alle ruimte heeft om te leren.
JAN vindt het belangrijk om u als ouder te betrekken in het gehele traject waardoor we alle lijntjes kort houden om de coaching optimaal te kunnen uitvoeren. Er vindt regelmatig een terugkoppeling plaats om het gehele traject met u te monitoren.
Hoe dit in zijn werk gaat, zal tijdens de intake besproken worden.

Hoe gaat JAN te werk

INTAKE EN COACHTRAJECT

Wanneer u interesse heeft om uw kind in te schijven bij JAN, krijgt u samen met uw kind een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek zal duidelijk moeten worden wat de ondersteuningsbehoefte is van uw kind. Om dit duidelijk te krijgen vragen wij uw kind om samen met u en met JAN vragen te beantwoorden zodat we gericht een plan op kunnen stellen. Nadat deze intake is voltooid, krijgt u een voorstel van JAN met het coaching pakket dat het beste bij uw kind past. U kunt vervolgens beslissen om dit advies over te nemen of om een ander pakket te kiezen.
Welke pakketten er allemaal zijn, kunt u hieronder vinden.

VOORTGANG

Wanneer de ondersteuningsbehoefte van uw kind goed in beeld is gebracht, nemen wij u als ouder(s) mee in dit traject door geregeld een terugkoppeling te geven over de voortgang van het traject van uw kind. Mocht u het nodig vinden dan kunnen wij contact opnemen met de school van uw kind om de begeleiding zo specifiek mogelijk in te zetten.
Er zal tussentijds een evaluatiemoment met uw kind en u zijn om te kijken of de koers die we ingeslagen zijn de juiste is. Een “goed” resultaat zal een positieve uitkomst moeten zijn ten aanzien van de vooraf gestelde doelen van het kind. Het “meetinstrument” wordt hierom ook aangepast aan deze doelen.
Het meetinstrument kan bestaan uit:
• vooruitgang cijfers
• stress vermindering
• betere tijdbesteding

Wanneer het vooraf gestelde doel van uw kind en u naar tevredenheid is behaald, kan er gekeken worden naar een eventueel vervolgtraject. Dit traject kan een voortzetting zijn op het eerder behaalde doel of een aangepast uitgangspunt hebben. Ook hier zullen uw kind en u betrokken worden bij het vaststellen van deze doelen.

COACH

Uw kind krijgt bij JAN zoveel mogelijk een eigen coach die gedurende het traject de begeleiding verzorgt. Deze coach is het aanspreekpunt voor u en uw kind. Het kan zijn dat er af en toe een andere coach zal helpen, denk daarbij aan vakspecifieke begeleiding, maar alle informatievertrekking gaat zoveel mogelijk via de coach van uw kind.

De coaches die bij JAN werken zijn studenten en leerlingen die in de bovenbouw zitten van het voortgezet onderwijs en uitblinken in een bepaald vak.

Elke coach heeft een training doorlopen zodat iedereen werkt volgens de visie van JAN. Wij willen namelijk vooral dat er op een positieve manier gecoacht wordt.

EVALUATIE / VERVOLGTRAJECT

Na drie maanden gaat u samen met JAN kijken naar het vervolgtraject.

Bij de start vindt JAN het belangrijk dat uw kind minstens drie maanden bij JAN meedraait in zijn/haar programma. JAN heeft die tijd nodig om uw kind een aantal basisvaardigheden aan te leren. Na deze drie maanden gaat u samen met JAN kijken of een vervolgtraject wenselijk is.

U kunt bij JAN kiezen uit twee pakketten of maatwerk. Heeft uw kind specifieke behoeften of wilt u liever uw eigen pakket samenstellen, bekijk dan samen met JAN naar de mogelijkheden.

Starten met JAN

Dit is het meest gekozen pakket waarin uw kind gedurende een vaste periode wordt gecoacht op het gebied van planning, leerstrategieën en huiswerk maken.
■ Uw kind heeft een coach die maximaal 6 kinderen per groep begeleidt.
■ Uw kind wordt getraind in verschillende leerstrategieën.
■ Uw kind wordt geleerd een goede planning te maken.
■ De coach geeft begeleiding bij het maken van huiswerk.
■ De coach overhoort de geleerde stof indien dit nodig is.
■ Gevraagde tijdsinvestering: minimaal twee uur per dag, drie keer in de week gedurende drie maanden.

Rustig bij JAN

Dit pakket is handig als je direct uit school je huiswerk wilt maken in een rustige omgeving en je niet direct behoefte hebt aan ondersteuning.
■ JAN biedt je een rustige werkplek om je huiswerk te maken.
■ JAN biedt je focus en regelmaat
■ JAN geeft je tips en tricks voor je huiswerk en je leerwerk.

JAN op maat

Heb je meer behoefte aan hele specifieke hulp bij een vak dan kun je kiezen voor bijlessen. Als je alleen getraind wilt worden in leren en plannen dan kun je een van onze trainingen afnemen
■ Bijles in een specifiek vak 1 uur 1-op-1
€ 30,-
■ Strippenkaart voor 10 bijlessen
€ 275,-
■ Training leren leren + Training leren plannen; duur: 6-7 weken 1 uur per week , bij voldoende inschrijvingen
€ 199,-
.