Individuele Coaching - JAN
16593
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16593,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-jan,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Individuele Coaching voor leerlingen en volwassenen voor een maximaal resultaat

Jan Coacht ! biedt individuele coaching aan aan kinderen maar ook aan volwassenen die voelen dat ze extra ondersteuning nodig hebben bij het oplossen van een vraagstuk of bij hun persoonlijke ontwikkeling. Vraagstukken kunnen liggen op velerlei vlakken denk bijvoorbeeld aan vraagstukken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, levensvraagstukken of bij leerlingen:  leer- of gedragsproblematiek.

Joost Bouman heeft de Certified Professional Coach – I  opleiding afgerond van de Associatie voor Coaching en zit momenteel in een traject om zich te laten certificeren bij de NOBCO de Nederlandse Organisatie voor BeroepsCoaches. Daarnaast is hij in het bezit van een NLP-master en beschikt hij over ruime ervaring met pubers maar ook met volwassenen die een levensvraagstuk hebben of anderszins een ontwikkeling willen doormaken in hun leven. Joost maakt hierbij gebruik van zijn ervaring als coach maar ook van zijn levenservaring.

Joost is een goede empathische luisteraar en kan samen met jou in een aantal sessies tot de kern komen. Wil jij een vrijblijvende kennismaking ? mail dan naar info@jancoacht.nl of bel even 06-83 15 62 35. Een coachovereenkomst kan hier worden gedownload.

Wat mag je verwachten van een coachingtraject ?

Coaching

Coaching is geen therapie. Therapie is gericht op het verleden en de omgang met psychologische problemen en coaching is gericht op het heden en de toekomst. Coaching gaat er vanuit dat jij alle antwoorden al hebt maar dat ze alleen nog maar hoeven te worden “bevrijd”.

Het is belangrijk om te benadrukken dat coaching een samenwerkingsverband is tussen enerzijds de coach en anderzijds jou als coachee. De relatie is gebaseerd op vertrouwen, open communicatie en wederzijds respect.

De coach is er om te luisteren, vragen te stellen, te motiveren en te inspireren, maar uiteindelijk is het de coachee die verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groei en succes.

De Sessies

Kennismaking: Het coachingstraject begint met een kennismakingsgesprek tussen de coach en jijzelf. Hierin worden de verwachtingen, doelen en het proces besproken. Er wordt ook een vertrouwensband opgebouwd.

Doelstellingen stellen: Samen met de coach bepaal jij jouw specifieke doelen die je wilt bereiken. Deze doelen kunnen zowel persoonlijk als professioneel van aard zijn. Je kunt hierbij denken aan loopbaanontwikkeling, werken aan zelfvertrouwen, zelfbeeld, vraagstukken op het gebied van work-life balance, life-events of iets anders dat speelt in je leven.

Plan van aanpak: We bespreken samen hoeveel sessies er nodig zijn om je doelen te bereiken en leggen dit vast in een coachovereenkomst. Je kunt deze overeenkomst hier downloaden.

Coachingssessies: Gedurende het traject vinden regelmatige coachingssessies plaats zoals vooraf afgesproken, meestal één keer per week of om de paar weken. Tijdens deze sessies bespreken we samen de voortgang, geef ik feedback en ondersteuning, en help ik je bij het verkennen van nieuwe perspectieven en mogelijkheden.

Verantwoordelijkheid

Reflectie en zelfonderzoek: Ik moedig je aan om zelfreflectie en zelfonderzoek te doen om zo inzicht te krijgen in je eigen gedachten, overtuigingen en gedragingen. Dit helpt bij het identificeren van belemmerende patronen en het ontwikkelen van nieuwe, effectievere manieren van denken en handelen zodat jij je doelen kunt bereiken.

Verantwoordelijkheid: Een belangrijk onderdeel in jouw coachproces is het nemen van verantwoordelijkheid voor je acties, het stellen van deadlines en het volgen van het plan van aanpak en eventuele wijzigingen hierop naar aanleiding van inzichten opgedaan in de coachingsessies.

Evaluatie en afronding

Evaluatie en afronding: Aan het einde van het coachingstraject wordt de voortgang geëvalueerd en worden de behaalde resultaten besproken. We kijken samen naar wat er is bereikt en bespreken eventuele vervolgstappen of verdere ondersteuning.

Individuele Coaching voor leerlingen en volwassenen voor een maximaal resultaat